Страници

Translate

сряда, 14 ноември 2012 г.

Как да създадем Онлайн Анкета или въпросник чрез Google


Един от начините да си създадете Анкетна карта или въпросник или да импортирате готови въпроси , става чрез една от услугите на Google, Google docs (Документи, вече е Google Disc). За целта първо е необходимо да имате регистрация за услугите на Google, която е безплатна. След това преминаваме към

Стъпка 1- Отваряне на Google Документи



След като си отворите това приложение , ще видите това :


 Името под което се създават анкетите тук се нарича Формуляр . За целта е необходимо да цъкнете горе в ляво на СЪЗДАВАНЕ  и от там да изберете Формуляр. Ще ви се отвори нов диалогов прозорец във вашият браузър , който ше изглежда ето така: 


Това е началото на вашата анкета, от тук можете да добавите име , може да си добавяте въпросите , примерни отговори , да си избирате какъв да бъде типа на всеки един въпрос . Както и да разделяте анкетата на страници , в това число и на блокове.

Като начало е добре да зададете име на вашата анкета и кратко представяне и описание ! 
След това може да създадете нова страница (нов блок) . Това става от падащото меню горе вляво - Добавяне на елемент и избиране на последната опция - Разделител на страници . 


Чрез провлачване може да позиционирате новата страница : 


Както можете вече и да промените името на вашата страница (вашият блок). Да дадете кратко описание ако желаете и т.н

Следващата стъпка е избиране на типа на задаваните въпроси . Както виждате от избирането на падащото меню Тип Въпрос , има 9 различни варианта. От Вас зависи кой е предпочитаният и най- удачен . В дясно от текста на въпроса имате опции за редактиране и изтриване на въпроса , като по всяко едно време можете да правите корекции на своите въпроси. 

След като създадете първият си въпрос , НЕ НАТИСКАЙТЕ бутона ГОТОВО !!! Този бутон следва да се натисне , когато сте създали и последният си въпрос. Затова Следващата стъпка е 

ДОБАВЯНЕ на нов въпрос : Добавяне на елемент ---> избор на тип въпрос----> вмъкване на избраните атрибути и т.н

И така докато създадете всички въпроси от които се нуждае вашата анкетна карта или Въпросник. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар