Страници

Translate

понеделник, 19 ноември 2012 г.

Лявото или дясното полукълбо е доминиращо във вашия мозък

Погледнете върху жената, която се върти и се концентрирайте, гледайте я около половин минута.





С този тест резбирате кое е доминиращо в мисленето ви - лявото или дясното полукълбо на мозъка! Жената се върти, но за всеки човек тя се върти в различна посока. Вие или виждате, че се върти обратно по посока на часовника - ляво( с повдигнат ляв крак), или че се върти по посока на часовника - дясно (с повдигнат десен крак).


Хората с по-развито мислене чрез лявото полукълбо на мозъка са хора на логиката, детайлите, правилата, думите, познанието, практичността и реализма. Тези хора виждатжената да се върти на ляво - обратно по посока на часовника.


Хората с по-развито мислене чрез дясното полукълбо на мозъка са хора на чувствата, ориентирани към “голямата картина”, въображението, символизма, философията и поемането на рискове.

Тези, от вас, които виждат жената да се върти на дясно са с по-силно функциониране на дясното полукълбо. Те са с по-силно креативно мислене.


Който от вас вижда, че жената се върти по часовниковата стрелка( с повдигнат десен крак), е човек с по-силно използване на дясното полукълбо на мозъка.


И обратното - онези от вас, които виждат, че жената се върти обратно на часовниковата стрелка(с повдигнат ляв крак), са хора на мисленето с лявото полукълбо на техния мозък. Хората с по-развито мислене чрез лявото полукълбо на мозъка са хора на логиката, детайлите, правилата, думите, познанието, практичността и реализма.



Няма коментари:

Публикуване на коментар